Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

Gyomorforgató körülmények a magyar mozik büféiben

Fotó: MTI/Mónus Márton
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. február 19. - 10:12

Az információk szerint a diákmunkákon lévő dolgozók kiszedték a kukából a papírpoharakat és a  popcornos és nachosos dobozokat, majd azokat töltötték újra a nézőknek. 

A Blikk úgy tudja, hogy nem egyedi eset, hogy a mozik büféinek dolgozói újra felhasználják a papírpoharakat és műanyagdobozokat, ugyanis a büfé üzemeltetőjének ezek után kell elszámolnia, azonban a csalók vesztét okozták a plázákban kihelyezett kamerák, jelenleg a rendőrség nyomoz az ügyben. 

A lap úgy tudja, hogy van, ahol már lezárult a nyomozás, az érintettek pedig ügyészségi megrovást kaptak. Míg az üzemeltetőt milliókkal károsították meg, azonban a kár eloszlik az elkövetők között, emberekre nagyjából 100-200 ezer forint körüli összeg jut.

A miskolci ügyben, amelyben még tart az eljárás, az egyik érintett beismerő vallomást tett, majd az ügyvédjén keresztül elmondta, hogy utólag már tudja, mennyire súlyos dolgot tett, azonban akkor még jópofa diákcsínynek tűnt. 

Rettenetesen szégyellem, amit elkövettem. Most már tudom, ez milyen súlyos dolog, de akkor igazság szerint egy jópofa diákcsínynek tűnt. Bevallottam a rendőrségnek is, hogy valóban kivettük a dolgokat a szemétből, majd újra hasznosítottuk őket. Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, egyszerűen hülye voltam, aminek vállalom minden következményét“ – idézte védencét dr. Lichy József. 

Azonban nem csak ez történt Miskolcon, máshogy, az akciós termékeken trükköztek, a teljes árú termékeket akciósként ütötték be a gépbe, a kettő közötti árkülönbözetet pedig zsebre tették. 

Ügyfelem felajánlotta, hogy megtéríti az üzemeltetőnek az okozott kárt, ezt azonban nem fogadták el. Nincs mit szépíteni, védencem elkövette a szóban forgó cselekményt. Ez még a covid előtt történt, ami talán szerencse ebben az esetben“ – mondta az ügyvéd. 

A Cinema City sajtóosztálya is megszólalt az eset kapcsán, akik elmondták, hogy semmiféle ilyesmi eljárásról nem értesültek, nem tudják, hogy folyamatban lenne hasonló. 

A Cinema City a mozilátogatók és a dolgozók biztonságát és egészségét is kiemelten kezeli, ez vonatkozik a büfék, VIP éttermi részlegeink legmagasabb higiéniai előírásának történő megfelelésére is“ – közölték.