Megrázó és egyúttal beszédes fotók az M1-es autópályáról

Fotó: Facebook/Magyar Közút Nonprofit Zrt.
not image

Hujber Dávid

2022. május 20. - 17:46

A Magyar Közút sokszor életet is ment, többek között azon fejlesztésekkel, amik megakadályozzák a halálos becsapódást.

A Magyar Közút élen jár abban, hogy kevesebb baleset legyen az utakon, többek között azzal, hogy aktív a közösségi médiában, és beszédes fotókat, videókat tesznek közzé, felhívják az emberek figyelmét a veszélyekre. Most is így tettek, és ha csak egy ember gondolkozik ezek után másképp, már megérte.

A vállaltnál dolgozók is néha életveszélyben vannak a figyelmetlen autósok, kamionosok miatt. Sajnálatos módon nem egy ilyen halálos baleset történt már, és ez a legtöbb esetben könnyedén elkerülhető lehetett volna.

Szerda délelőtt a bicskei mérnökségünk az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán dolgozott. A mozgó tereléshez kapcsolódóan a szokásos módon 100-as, majd 80-as sebességkorlátozás volt életbe léptetve az előjelző autóink segítségével – írta a legutóbbi bejegyzésében a Magyar Közút.

Ráadásul itt a vadonatúj, korábbi posztjainkban már bemutatott ledes digitális kijelzőink is kint voltak, illetve a munkaterület előtt két fix, a pálya fölött található digitális kijelzőn is figyelmeztettük a járművezetőket, hogy munkavégzés lesz hamarosan előttük.

A munkaterületen dolgozókat egy teherautóra erősített energiaelnyelő modul védte. Egy személyautó az elsődleges vizsgálatok és becslések alapján körülbelül 150 kilométer/órás sebességgel csapódott be az eszközbe.

Ennek akkora ereje volt, hogy az autó beszorult az energiaelnyelő alá. A sofőrt a @katasztrofavedelem_hivatalos munkatársai szabadították ki. Az autós súlyosan megsérült, de túlélte, ahogy a kollégáink is. Viszont az anyagi kárunk jelentős: az energiaelnyelő kuka, a teherautó tengelye deformálódott stb. A vétkes sofőr egyébként a helyszínen elismerte felelősségét.

Friss hír, hogy ma reggel 7 órakor az M7-esen Letenye felé, Velencénél is összetörtek egy energiaelnyelőnket egy mozgó terelésnél. Kollégáink jól vannak, a balesetező autó sofőrje kisebb sérüléseket szerzett. Idén a mai esettel együtt összesen 5️ energiaelnyelőt törtek össze figyelmetlen autósok a kezelésünkbe tartozó gyorsforgalmi utakon… Vigyázzatok ránk, biztonságunk egymás kezében van! – hívták fel az emberek figyelmét.