Így mentett életet a Magyar Közút csapata (videó)

Fotó: Instagram/Magyar Közút
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A kutya élete is ugyanúgy számít, és a Magyar Közút csapata nem habozott, rögtön cselekedett, amikor szükség volt rá.

Időről időre kutyák mentésére is szükség van az autópályák mellett, aminél nem is lehetne veszélyesebb környezetet találni. Legutóbb Mangó menekült meg a Magyar Közút segítségével, akik gyorsan cselekedtek.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

„Szigetszentmiklósi mérnökségünk útellenőre múlt kedden a szokásos ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű, világos színű kutyát, óvatosan megállt mellette majd azonnal segítséget kért a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesülettől és értesítette a mérnökségi kollégákat is.” – írja a Magyar Közút

„A kutyamentők vezetője rövid időn belül megszervezte a mentést, a saját önkéntesei mellé segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától is, hogy segítsenek a láthatóan idős, sokkos állapotban lévő kutyán. Pár perc alatt sikerült befogni az állatot, kiderült, hogy Mangónak hívják, 13 éves és nincs túl jó állapotban.”

Mangó története több mint szomorú: „Mint utóbb kiderült, Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették, de mivel rosszul viselte a napközbeni magányt az egyik segítő telephelyére költöztették.”

Kisebb csoda, hogy Mangó életben maradt, sok veszély leselkedett rá, miközben csak a boldogságot kereste: „Innen szökött meg, Biatorbágyról indult, felbukkant Törökbálinton, Érden és végül Diósdon. Hétfő este már Anna-hegynél látták, de eltűnt a bejelentő szeme elől. Másnap délelőtt bukkant rá útellenőrünk az M0-s autóút diósdi felhajtója után. A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések.”

Gazdája lemondott róla, így most új otthont keres: „Sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni. Gazdája lemondott róla, így Mangó gazdikereső kutya lett. Ha valaki úgy gondolja, hogy megszépíti ennek az idős ebnek a hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet a +36-30-886-6940-es számon.”