Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

A magyar Ikea is megszólalt a nyitvatartási idő csökkentése kapcsán

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. július 24. - 21:08

Miután Szlovákiában és Csehországban meglépték, a magyarországi Ikea is csatlakozott a csökkentett nyitvatartású üzletekhez, ami sokakat meglepetésként ért.

Lubomír Zákopcan, a soroksári Ikea áruház vezetője a VG.hu-nak nyilatkozva megosztotta, már a koronavírus-járvány megjelenése előtt is tapasztalták a vásárlói igények változását, az elmúlt két évben pedig csak tovább erősödött ez a tendencia, s a mai napig is tart.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Úgy tapasztalták, hogy az emberek kevesebbet vásárolnak a reggeli, valamint az esti órákban, ám egyre nagyobb az érdeklődés a távoli vásárlási lehetőségek iránt. A szakember elárulta, miután kiértékelték a vásárlói szokásokat, úgy határoztak, hogy módosítják a cseh–magyar–szlovák régió nyolc áruházának nyitvatartását.

Az Ikea július 11-én jelentette be, hogy augusztus első napjától kezdődően hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között, vasárnap pedig 10 és 19 óra között lesz nyitva az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruház: ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegihez képest hétfőtől szombatig 2-2 órával, vasárnap pedig egy órával rövidebb ideig lehet látogatni a három magyarországi áruházukat.

A Napi azt írja, a központi ügyfélszolgálat munkatársai 9-től este 19-ig lesznek elérhetőek, ezzel párhuzamosan pedig az Ikea bővíti a központi ügyfélszolgálata funkcióját, mely így távolról működő értékesítési ponttá alakul, ahol a kapacitásbővítés miatt munkaerőt is fognak keresni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.