Kiderült, ki lehet a Magyar Honvédség új parancsnoka

Ruszin-Szendi Romulusz vezérõrnagy a honvédség rendkívüli állománygyûlésén a székesfehérvári Alba Regia laktanyában 2021. május 31-én. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter az állománygyûlésén bejelentette: Ruszin-Szendi Romulusz vezérõrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának. MTI/Vasvári Tamás
not image

Kornis Vivien

2021. június 1. - 07:59

A honvédelmi miniszter a korábbi helyettes államtitkárt javasolta a tisztségre.

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Áder János köztársasági elnök felmentette a Magyar Honvédség (MH) parancsnokát a szolgálata alól. 

Korom Ferenc június 1-el hagyja el a pozícióját, miután maga kérte a felmentését két évvel azelőtt, hogy lejárt volna a megbízatása.

Azóta is folynak a találgatások, hogy ki lehet az utódja Koromnak, aki a honvédelmi miniszter szerint jól elvégezte a rábízott feladatokat. 

A Népszava szerint Benkő Tibor az MH hétfői, székesfehérvári rendkívüli állomásgyűlésén bejelentette: Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának.

Ruszin-Szendi korábban a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt, a beosztásából pénteki hatállyal mentette fel a miniszterelnök más fontos megbízatására való tekintettel.