Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

A magyar családok többsége nehezen gazdálkodja ki a karácsonyi ajándékok árát

Többet költenek, mint tavaly ilyenkor, ez vélhetően az áremelkedésnek is köszönhető.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A REGIO Játék éves előrejelzése szerint hamarosan megkezdődik a karácsonyi roham az ajándékokért. Az ünnepeket megelőző másfél hónap adja az éves forgalom csaknem 40%-át.

Mint közleményükben megírták, 3,5 és 10%-os növekedést várnak az online és a hagyományos bolti vásárlások kapcsán – előbbi 15 ezer, utóbbi 12 ezer forintos „kosárértéket” jelent. A legnépszerűbbek a társasok, a kreatív-, a fejlesztő- és az építőjátékok. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

„A karácsonyi játékvásárlás egyik fontos jellemzője, hogy erre az ünnepre tartogatják a szülők a legnagyobb értékű ajándékokat, ráadásul a gyerekek ilyenkor akár 3-4 játékot is kaphatnak egyszerre – mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO Játék ügyvezető helyettese.

„A novemberi vásárlási lázat a Black Friday pörgeti fel évek óta, tavaly például nálunk is november 18-án, a kampány első napján volt a legnagyobb a forgalom, és a teljes időszak alatt 12 százalékos növekedést értünk el az 1 évvel azelőttihez képest” – tette hozzá.

„Az internetes vásárlás egyébként még mindig felfelé ívelő fázisban van, idén 16 százalékkal nőtt az online tranzakciószámunk. Ezzel párhuzamban megjelentek olyan fogyasztói igények, hogy a webáruházban elérhető termékekről a lehető legtöbb információ álljon rendelkezésre, valamint hogy minél gyorsabban megérkezzen a rendelés.”

Bár a családok tudatosan készülnek az ünnepekre – így nem éri váratlanul őket a kiadás, ennek ellenére tízből nyolc családnak nehézséget okoz anyagi szempontból a karácsonyi időszak.

A válaszadók egynegyede a család felnőtt tagjait egyáltalán nem, ugyanennyien pedig csak kis értékben ajándékozza meg. A megkérdezettek 35 százaléka 40-80 ezer forint közötti összeget, 20 százaléka pedig 80 ezer forintnál is többet áldoz az ünnepi meglepetésekre.