Az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt fogták el szerda délelőtt

Fotó: Police.hu
not image

Takács Petra

2021.június.25 - 06:20

Kiderült, hogy már 5 éve keresték azt az 50 éves magyar nőt, aki az általa elkövetett bűncselekmények súlyossága miatt a legkeresettebb bűnözők TOP-50-es listájára is felkerült.

P. Ildikót a Fővárosi Törvényszék BV Csoportja körözte minősített rablás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt a rá jogerősen kiszabott 5 év fegyház és 7 hónap börtönbüntetés letöltésének meg nem kezdése miatt – olvasható a police.hu által kiadott hivatalos közleményben.

A TOP-50-es listára is felkerült: A nő az általa elkövetett bűncselekmények súlyossága miatt a legkeresettebb bűnözők TOP 50-es listájába is bekerült. 2016 nyara óta a hatóságok számára elérhetetlenné vált, elrejtőzött, a felkutatására tett intézkedések pedig nem vezettek eredményre.

Eddig álnéven élt, külföldön próbált megbújni: 2021-ben a Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Felderítő Alosztálya által beszerzett információk alapján kiderült, hogy a magyar nő álnéven, külföldön tartózkodhat, ezért felkérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát arra, hogy segítsenek P. Ildikó felkutatásában és elfogásában.

Halálos baleset történt Mórnál a 81-es főúton

Szerda délelőtt történt az elfogás, a kiadatásáról még nem döntöttek: A magyar nyomozók az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) közreműködésével felvették a kapcsolatot a Németországi Központi Célkörözési Egységgel, akikkel együttműködve megállapították, hogy a körözött személy egy bajorországi kisvárosban, Kolbermoorban tartózkodik. Az 50 éves nőt egy határon átnyúló, közös akció során a német rendőrség munkatársai 2021. június 23-án a délelőtti órákban elfogták. Kiadatásáról később döntenek.