18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
431,80 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
19,505 $

Egy magyar áldozat családja 35 millió forintot követel az olasz sorozatgyilkostól

Fotó: Luctheo/Pixabay
not image

Borbély Fanni

2021. június 28. - 07:48

Pasquale C. 2018-ban brutális módon meggyilkolta Mata Ariettát, a sorozatgyilkos pedig csak 20 év börtönt kapott szörnyű tetteiért.

A prostituáltként dolgozó Ariettát Pasquale C. a kocsijába csalta, ahol dulakodni kezdtek, s bár a nő ellenállt és futásnak eredt, az ötvenéves támadó elkapta és hátulról szétverte fejét egy vascsővel.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Egy ideig még autózott a holttesttel, végül egy vonatállomáson az érkező szerelvény elé vetette, hogy úgy tűnjön, a lányt a vonat gázolta halálra. A rendőrök 220 ezer forintnak megfelelő eurót foglaltak le a gyilkostól, amit Ariettától lopott el, de a családja ebből semmit sem kapott meg.

“A fiatal lány elvesztése miatt van egy kártérítési igényünk az elkövetővel szemben, amit a bírósághoz már benyújtottunk. Ez az összeg százezer euró, azaz durván 35 millió forint. Nyilvánvalóan az elkövető nem rendelkezik ekkora vagyonnal, de a túlzsúfoltság miatt szoktak kártérítést kapni Olaszországban a fogvatartottak, amit majd levonhatnak tőle”

– nyilatkozta a Vasárnapi Blikknek dr. Lakatos Csilla, Arietta családjának jogi képviselője.

A sorozatgyilkos férfi még 1994-ben ölte meg első áldozatát, akkor egy idős nővel végzett, miután kirabolta. Szabadulása után nem sokkal egy ügyvédnőre figyelt fel, végül az 56 éves Elena Morandit 2017 novemberében begyógyszerezte, a magatehetetlen nőre pedig rágyújtotta a lakását, otthonából a számítógépét és némi készpénzt is lopott.

A magyar lányt 2018 januárjában gyilkolta meg, azonban a jogásznő halálával még csak most hozták összefüggésbe a férfit. Ahogy Arietta esetében, úgy itt is öngyilkosságnak próbálta álcázni a szörnyű tettét.

“A rendőrök most az elmúlt évek öngyilkossági ügyeit újra végignézik, mert elképzelhető, hogy több áldozata is lehetett az olasz férfinak” – tette hozzá Lakatos.
A lány holttestét a nyomozás miatt nem adták ki a hatóságok, a család pedig nem is tudta kifizetni a hazaszállítás költségeit.

“Csupán két évvel a halála után tudtuk elintézni, hogy hazaszállítsák, és csak utána tudtunk méltó búcsút venni tőle. Azóta mindennap kijárunk hozzá a temetőbe, a fájdalmunk mit sem enyhült, végig fogja kísérni az egész életünket. Persze sokat jelent, hogy nem egy idegen országban van eltemetve” – nyilatkozta a lány édesapja, Ferenc, aki hozzátette, szerették volna még utoljára látni, ám a gyilkosság miatt nem engedték, hogy felnyissák a koporsót.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.