Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Maguire egyáltalán nem volt elégedett a bírói döntésekkel

A francia Olivier Giroud (j) és az angol Harry Maguire a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntõ mérkõzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én. MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Hatalmas mérkőzést játszott egymással Franciaország és Anglia a 2022-es katari világbajnokság negyeddöntőjében, ahol végül a franciák jutottak tovább a 2-1-es győzelmüknek köszönhetően.

A mérkőzés leginkább tárgyalt pillanata természetesen Harry Kane kihagyott büntetője, amelyet nem sokkal a második francia gól után kaptak, miután Theo Hernández felborította Mason Mountot a tizenhatoson belül.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Kane az első sikeres büntetője után a másodikhoz is odaállt, ám másodjára a magabiztos értékesítés helyett fölé lőtte a helyzetet. Mivel Anglia már nem tudott ezután gólt szerezni, ezért kihullottak a nyolc között.

A szakértők és az internet népe egyetért abban, hogy az angolok jó vébét tudhatnak maguk mögött, Southgate is büszke a fiaira. Ami viszont vitatott pont a meccsen, az Wilton Sampaio bíró tevékenysége.

A 90Min kiemeli, hogy Anglia az első félidőben nem kapott meg egy jogos büntetőt, amikor Harry Kane-t borították fel a tizenhatos sarkánál. Itt sokakat meglepett, hogy nem volt semmi, Sampaio ugyanis úgy döntött, hogy ez büntető területen kívül van, így nem VAR-ozta meg.

Bukayo Saka esetében is hozott megkérdőjelezhető döntéseket Sampaio, az Arsenal titánja ugyanis többször olyan szabálytalanságok áldozata lett, amelyek megtorolatlanul maradtak. Az internet népe csalást kiáltott ezzel kapcsolatban, de Harry Maguire sem volt boldog:

„A bíró döntéshozatala ma este borzasztó gyenge volt. Jó lenne látni, hogy mi a véleménye erről, hogy jó meccsen van-e túl. Mi voltunk a jobb csapat a meccsen, szerinte ezt semlegesként is sokan megerősítenék, domináltuk a játékot nagy részt. A nagy döntések azonban ellenük születtek, nagyon sok döntés”

Habár a kritikák akár jogosak is lehetnek, az eredményen már nem változtatnak az angolok számára. A bírók teljesítménye folyamatos kritika alatt van a VB kezdete óta, néhány szurkoló egészen odáig ment, hogy bundát kiáltson.