Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

Magas kockázatú akcióban vettek részt a brit kommandósok Ukrajnában

Illusztráció/Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Királyi Tengerészgyalogság korábbi vezetője elmondta, milyen körülmények között vetették be a kommandósokat.

Robert Magowan altábornagy, Nagy-Britannia védelmi vezérkari főnökének helyettese és a Királyi Tengerészgyalogság korábbi vezetője azt állította, hogy a csapatok “rendkívül érzékeny környezetben” dolgoztak.

Soron kívül CIA: Kína elnöke 2027-re képessé tenné hadseregét Tajvan megtámadására

Közölte, hogy feladataik közé tartozott a kijevi brit nagykövetség munkatársainak evakuálása, a kimenekített személyeket pedig Lengyelországba szállították. Mint mondta, az egység „nemzetközi vészhelyzeti erőként” van számontartva.

Hozzátette, hogy a “45 Commando Group” 350 tengerészgyalogosát “diplomaták kíséretére” vetették be, amikor Oroszország inváziós szándéka már világossá vált – számolt be róla a Sky News.

Magowan hadnagy szerint munkájuk “magas szintű politikai és katonai kockázattal” járt. “Áprilisban aztán visszatértek az országba, hogy helyreállítsák a diplomáciai képviseletet, és védelmet nyújtsanak a kritikus fontosságú személyzetnek” – folytatta.

A brit védelmi minisztérium korábban nyilvánosságra hozta, hogy egy “kis létszámú katonai kontingenst” állomásoztattak Ukrajnában, hogy “fenntartsák” az Egyesült Királyság diplomáciai jelenlétét.