Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Macron napokon belül újra beszélhet Putyinnal

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény 100. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségre érkezik a párizsi diadalívhez 2018. november 11-én. MTI/EPA/REUTERS/Benoit Tessier
not image

Takács Petra

2022. szeptember 21. - 14:03

A francia államfő megerősítette, hogy a következő napokban telefonbeszélgetést tervez az orosz elnökkel.

Noha Macron az elmúlt hónapokban többször is egyeztetett Putyinnal az ukrajnai háborúról, továbbra sem tudta jobb belátásra bírni, ahogyan Erdogan sem, bár legutóbb a török elnök arról beszélt, hogy úgy érzi, Oroszország első embere hajlik a béke megkötésére.

Soron kívül Corvinus-felvételi 2024-ben: több pluszpont kapható majd a nyelvvizsgákért

Legutóbb Macron pedig arról beszélt, hogy a következő napokban telefonbeszélgetést tervez Putyinnal. A TASZSZ beszámolója szerint Marcon kedden a BFM televíziónak azt mondta, az a terv, hogy az elkövetkezendő napokban újra tárgyalni fognak Putyinnal, elsősorban a nukleáris kérdésekről.

Korábban már tárgyaltak erről, a nukleáris biztonsági helyzetről, de még mindig van miről beszélniük. Macron szerda reggel a NAÜ vezetőjével, Grossival fog egyeztetni a kérdésben, majd ennek a beszélgetésnek az eredményei alapján felhívja telefonon Putyint.