Már el is ítélték a Macront megpofozó férfit, négy hónapra börtönbe megy

Emmanuel Macron francia államfő (b) sajtótájékoztatót tart a dél-franciaországi Nizzában 2020. október 29-én. A francia államfő beszédében elítélte a nizzai Notre-Dame-bazilikánál korábban elkövetett késes támadást és ígéretet tett arra, hogy francia területen további katonákat vonultatnak fel az imahelyek - közöttük a templomok - védelmére. A támadó késsel megölt három embert, egyiküket le is fejezte. MTI/AP/Reuters/Eric Gaillard
not image

Kornis Vivien

2021.június.10 - 19:42

Damien Tarrel 18 hónap börtönbüntetést kapott, melyből 14 hónap felfüggesztett.

A francia ügyészség 18 hónapos szabadságvesztés kiszabását kérte csütörtökön arra a férfira Valence városának törvényszéke előtt, aki kedden megpofozta Emmanuel Macron francia elnököt. 

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint az ügyész a Macront megpofozó 28 éves Damien Tarel cselekedetét “teljességgel elfogadhatatlannak” és “szándékos erőszakként” értékelte.

A francia államfőre támadó férfi ellen eljárást indítottak és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták meg, a törvények szerint büntetése maximum 3 év szabadságvesztés és 45 ezer euró pénzbírság lehet.

A bíróság Damien Tarelt 18 hónap börtönbüntetésre ítélte, ebből azonban 14 hónap felfüggesztett, így négy hónap szabadságvesztést kell letöltenie, melyet a tárgyalás után azonnal megkezdett.

Tarel elmondta, hogy a pofont hirtelen felindulásból követte el, ám azzal a szándékkal érkezett a helyszínre, hogy tojással, vagy más, hasonló élelmiszerrel dobja meg az elnököt, akit hazugnak nevezett.