Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Ma útra kelnek a honvédség páncélosai

Fotó: Az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütétele a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 2023. február 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Arra kérték a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat.

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország több vármegyéjében – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel. Azt írták, a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái május 20-án, szombaton 6 és 16 óra között katonai menetet hajtanak végre.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani a Hódmezővásárhely – 47. számú főút – M43 autópálya – M5 autópálya – M0 autópálya – M7 autópálya – 8. számú főút – Veszprém Északi körgyűrű – Újmajor útvonalon – ismertette a tárca.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

Hangsúlyozták: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönik.

(MTI)