Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

M7-es busztragédia: „Nem tudom, mi történt, Isten bizony, nem tudom”

Fotó: Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 16. - 21:17

A tragikus buszbaleset másik sofőrje életben maradt, de egyelőre ő sem tudja, hogy pontosan mi történt, mi okozhatta a tragédiát.

Mint ismeretes, az a sofőr vesztette életét a tragikus balesetben, aki a váltást követően átvette a volánt. Fia a sajtónak nyilatkozva elmondta, biztosan nem aludt el az édesapja, és az egyik utas szerint durrdefekt miatt térhetett le a pályáról a busz.

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

Az elhunyt sofőr váltótársa az első ülésen pihent a tragédia idején. „Én csak azt éreztem csak, hogy vége mindennek.” – mondta telefonon keresztül a sofőr az RTL Klub kérdésére. „Tehát, hogy repülünk.”

A férfi azt mesélte, hogy édesanyját 70. születésnapjára vitte el a tengerhez, a baleset után ő találta meg a holttestét. Amíg tudott, segített a többi utasnak, majd őt is elvitték a mentők. Kiderült, hogy Fehérvárra vitték be a kórházba, ahol megvizsgálták, de nem voltak komoly sérülései.

„Én itt vagyok, őket nem tudtam visszahozni.” – tette hozzá a telefonos interjúja során. A baleset körülményeiről nem akart igazán mondani semmit, de azt megerősítette, hogy nem sokkal korábban váltottak a kollégájával.

M7-es busztragédia: Hét nő és a sofőr életét vesztette, a busz pedig legutóbb márciusban volt műszaki vizsgálaton

„Mindenki friss volt, hát 600 kilométerről beszélünk, nem 6000-ről. Két sofőrnek 600 kilométer vezetési időben mit tudom én pár órás út. Teljesen kipihenten, sportolt a kolléga, biciklizett, jó karban volt.”

„Én mondjuk nem sportolok, de én nekem is kutyabajom, semmi, nem tudom, hogy mi történt, Isten bizony, nem tudom.” – folytatta az életben maradt sofőr, aki évek óta közösen dolgozott az elhunyt társával, mindenki ismerte őket a faluban. Az alig 1000 fős településen megrendültek a hír hallatán, és gyászolják az áldozatokat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.