Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

M7-es busztragédia: „Miért pont én éltem túl?”

Fotó: Járművek az M7-es autópálya felüljáróján a hajnalban balesetet szenvedett autóbusz (lent) mentése közben Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 17. - 06:59

A buszvezető, aki a tragédia idején az első ülésen pihent, miközben a váltótársa vezette a buszt, kizártnak tartja, hogy a társa elaludt volna.

Egyre többen feltételezik azt, hogy a hétvégén történt busztragédiát, amelynek összesen nyolc áldozata van, durrdefekt okozhatta. A nyomozás azonnal kezdetét vette, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozhatta a tömegszerencsétlenséget.

A horvátországi útra két tapasztalt buszvezető kísérte el a turistákat, és mint kiderült, a halálos balesetet szenvedett férfi jó kondiban volt, sportolt, semmi jel nem utalt arra, hogy gondja lehetne a volán mögött.

A többség kizárja, hogy az áldozat elaludt volna a volán mögött, ráadásul nem sokkal a becsapódás előtt cseréltek. A tragikus balesetben a másik buszsofőr az édesanyját vesztette el, aki pénteken ünnepelte a 70. születésnapját, és ezt az utat kapta ajándékba.

A Blikk megszólaltatta a gyászoló férjt, aki sírva idézte fel utolsó beszélgetését feleségével. Az idős asszony repesve újságolta el neki, hogy milyen jól érezte magát a tengernél, és nagy álma teljesült azzal, hogy a fia elvitte őt a horvát partokra.

„A fiam pedig? Teljesen összetört a tragédia után, minden percben magát emészti. Boldogan vitte el az édesanyját Horvátországba, de egy másik ember jött vissza helyette.” – idézte a Blikk a gyászoló férjt.

A buszsofőr, aki túlélte a tragédiát, feltette magának a kérdést, hogy miért pont ő élte túl. „Anyut is én hívtam magammal és váltótársamul Lacit is. Már egyikük sem él.” A becsapódás után a fűben fekve tért magához, a csodával határos módon túlélte a kizuhanást, és súlyosabb sérülései sem lettek.

Amikor meglátta a kollégáját, rögtön tudta, hogy már nem él, míg édesanya mögötte foglalt helyet, aki szintén életét vesztette a helyszínen. Borzalmas képsorok lehettek ezek, amikor látta kollégája és édesanyja élettelen testét.

Az életben maradt sofőr is arra gyanakszik, hogy durrdefekt történt, és ezzel együtt kizártnak tartja, hogy a váltótársa, aki 15 éven át vezetett buszt, miközben még csak egy koccanása sem volt, elaludt volna.