Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

M7-es busztragédia: videón, ahogy kiemelik az összeroncsolódott buszt az árokból

Fotó: YouTube/Katasztrófavédelem Hivatalos
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 16. - 14:37

Több óra előzte meg a műszaki mentést a helyszínelés és az előkészületek miatt, végül sikerült kiemelniük a szakembereknek az összeroncsolódott buszt, amiben összesen nyolc ember lelte halálát.

A Katasztrófavédelem is aktív részese volt a mentési munkálatoknak, és videós felvételt is készítettek azokról a pillanatokról, amikor kiemelték a roncsot Szabadbattyánnál az M7-es autópályán, ahol nyolc ember vesztette életét.

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

Árokba borult egy turistabusz augusztus 15-én kora reggel az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán. A Horvátországból Budapestre tartó jármű a szabadbattyáni lehajtó után lesodródott az útról, átszakította a szalagkorlátot, a sztrádafelüljáró hídpillérének ütközött, majd a vízelvezető árokban az oldalára borult – olvasható a videó leírásában.

Összesen 14 utast kellett kiemelniük a szakembereknek: A székesfehérvári hivatásos és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tizennégy utast mentettek ki feszítővágókkal az első és a hátsó szélvédőn át a járműből.

Több különböző speciális eszközt is használtak a műszaki mentés során: Az összeroncsolódott autóbuszt a tűzoltók daru és két kamionmentő csörlőjével állították kerekeire, majd daruval emelték fel a rézsűn, végül ismét csörlőkkel húzták ki a leállósávba.

M7-es busztragédia: csípőprotézist kap az egyik súlyosan sérült

Csaknem 10 órát vett igénybe a mentés, majd újraindulhatott a forgalom: A busz kerekeire állítása előtt az autópálya ezen szakaszának szélső szalagkorlátját kicsavarozták, majd motoros gyorsdarabolóval levágták a tűzoltók, és az árokparton lévő egyik fa több belógó ágát is lefűrészelték. A csaknem tízórás mentés után délután indulhatott meg újra a forgalom a sztráda ezen szakaszán.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.