Ilyen lesz az M3-as metró felújított szakaszán utazni (videó)

Fotó: Az M3-as vonalon közlekedő metrószerelvény. MTI/Balogh Zoltán
not image

Koós Alexandra

2022. május 14. - 01:47

A szakértők mindaddig összegzik és ellenőrzik az adatokat, javítják a hibákat, amíg már egyetlen egyet sem mutat ki a rendszer, ugyanis ez a feltétele annak, hogy az utasok birtokba vehessék a metrószakaszt.

Május 14-én szombaton három felújított állomás – Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák – nyílik meg az utasok előtt az M3-as metró középső szakaszának felújított részén, amennyiben minden az előírásoknak megfelelően megy végbe.

A Magyar Építők által közzétett videón jól látható, milyen az átadás előtti próbajáraton utazni, a metrószerelvények pedig az M3 metróvonal déli szakaszán Kőbánya-Kispesttől már a Kálvin térig fognak közlekedni.

Hozzátették, hogy a középső szakasz állomásainak kivitelezéséért a Swietelsky Építő Kft. felelt, valamint a vágányépítési és alagúti munkákat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végezte, az automatikus vonatvezérlő rendszer felújítását pedig a BKV Zrt. hajtotta végre.

Kiemelték, miszerint az integrált próbaüzem május 13-án ér véget, amelynek keretén belül a pálya és a szerelvény összhangját, biztonságosságát ellenőrzik, a szakértők pedig mindaddig dolgoznak, amíg már egyetlen hibát sem mutat ki a rendszer, ugyanis ez a feltétele annak, hogy az utasok birtokba vehessék a metrószakaszt.