Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

250 négyzetméteren kellett útburkolatot cserélni az M1-esen a tömegbaleset után

Herceghalom, 2023. március 12. A korábbi tömegbaleset helyszínén takarítják az M1-es autópályát 2023. március 12-én hajnalban Herceghalomnál, ahol elõzõ nap délután öt kamion és 37 autó ütközött össze és amiatt mindkét irányban lezárták az autópályát. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármû kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. A mûszaki mentés során az egyik kiégett autóroncs alatt egy holttestet találtak. Az Útinform tájékoztatása szerint reggelre a hatóságok befejezték a mûszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezetõ oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad. MTI/Koszticsák Szilárd
Baleset
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bejelentése szerint újra teljes szélességében járható az M1-es Hegyeshalom felé tartó szakasza a szombati tömegkarambol után.

Előzmény:

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, olyan mértékben sérült az útburkolat az M1-esen a szombati porviharban történt tömegbalesetet követően, hogy azonnal be kellett avatkozni a javítás érdekében.

Emiatt, bár a forgalom újraindult az érintett szakaszon, korlátozások mellett lehetett csak haladni, a 39 sérültet és egy halálos áldozatot követelő baleset helyszínén folyamatos munkálatok folytak.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfő este Facebookon kiadott közleményben jelentette be, hogy a munkálatok befejeződtek és ismét korlátozások nélkül lehet haladni az autópálya érintett szakaszán.

A bejegyzés szerint a cég dolgozóinak 160 méteres szakaszon kellett javítania a szalagkorlátot, valamint az útburkolatot is ki kellett cserélniük egy 250 négyzetméteres területen.