18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
396,24 Ft
Euró
418,04 Ft
Font
484,76 Ft
Bitcoin
16,959 $

Csak erős idegzetűeknek: videón, ahogy fékezés nélkül belerohan a kocsisorba az M1-esen

Fotó: YouTube/Magyar Közút
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egészen elképesztő az a felvétel, amit a Magyar Közút kamerái rögzítettek, hosszú évek óta nem láthattunk hasonlót, szörnyű jelenetek.

A hatalmas ütközést pár nappal ezelőtt rögzítették: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy 2021. október 16-án, szombat délután az M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr 3 személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

Ahogyan a Magyar Közút is fogalmazott, az utóbbi évek egyik legmegdöbbentőbb eseménye történt szombaton: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hivatalos Instagram (www.instagram.com/magyarkozut) és Youtube oldalán (www.youtube.com/magyarkozuthivatalos) is rendszeresen oszt meg olyan szituációkat, amelyeket a gyorsforgalmi utakat figyelő kamerái rögzítenek. Az utóbbi évek egyik legmegdöbbentőbb eseménye szombaton történt.

A fehér terepjáró az utolsó utáni pillanatban észlelte a felé száguldó autót: A felvételeken az látható, hogy az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre.

Ez a kegyetlen valóság, ami a felvételen látható: A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, aki szintén lassít és vészvillogót használ, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel a várakozó járművekbe csapódott. Összesen 3 autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt.

Röviddel a hatalmas becsapódás után többen a sérültek segítségére siettek: A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. Ugyanakkor a fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a Katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania.

A Magyar Közút is felhívja a figyelmet a videó leírásában, hogy az ehhez hasonló balesetek is elkerülhetőek: A hasonló esetek elkerülése érdekében a közútkezelő arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben az útra, a forgalomra koncentráljanak vezetés közben. A torlódásokra, munkavégzésre pedig számos módon, ahogy itt is táblákkal, előjelző autókkal, a gyorsforgalmi utak felett található digitális kijelzők.