Halálhírét terjesztették a Dózsa György úti gázolónak

Varga Bea bírót hallgatja az elsõrendû vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte elsõ fokon és véglegesen eltiltotta a jármûvezetéstõl M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyû testi sértés miatt. MTI/Mónus Márton
not image

Nagy Noel

2021. december 29. - 08:04

A „Dózsa György úti gázolóként” elhíresült M. Richárddal kapcsolatban eltérő értesülések jelentek meg a sajtóban.

A Razzia nevű Facebook-oldal ugyanis este 11 óra előtt arról tett közzé bejegyzést, hogy M. Richárd életét vesztette – szúrta ki a Blikk. A kommentekben azonban több jelzés is érkezett ismerősöktől, hogy ez a hír nem igaz:

„Meghalt Molnár Richárd!! Információink szerint rövid betegség után meghalt a Dózsa György úti halálos baleset okozásáért elítélt férfi. Molnár Richárd jogerős büntetését töltött a Szombathelyi BV Intézetben”

szólt az eredeti poszt.

A Razzia azóta ugyan törölte a Facebook-bejegyzést, de a helyzetet bonyolítja, hogy ettől független forrásokból a PestiSrácok arról értesült, hogy valóban történt valami M. Richárddal, ugyanis súlyos állapotban szállították kórházba.

A lap úgy tudja, hogy a férfit súlyos állapotban kellett a szombathelyi börtönből a berettyóújfalui kórházba szállítani, ahonnan az ügyvédei és a családja is tájékoztatást vár. Ennek a hírnek a megcáfolása vagy megerősítése még nem történt meg, így ez is még kérdéses.

M. Richárd egyébként három és fél évnyi letöltendő szabadságvesztést kapott a gázolásért, amelyben súlyos szabálytalanságot követett el azzal, hogy a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 135-140 km/h-val száguldott a Dózsa György úton.