Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Enyhítették M. Richárd büntetését, három és fél évet kell ülnie

Fotó: Budapest, 2019. július 5. M. Richárd elsõrendû vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én. MTI/Kovács Tamás
not image

Kornis Vivien

2021. július 2. - 10:55

A törvényszék enyhítette M. Richárd, a Dózsa György úti halálos baleset vétkesének ítéletét.

Másodfokon enyhítették M. Richárd, a Dózsa György úti baleset vádlottjának ítéletét. Az ügyészség 7 év 2 hónap szabadságvesztés kiszabására kérte a bíróságot, a törvényszék ítélete szerint azonban ennek felére, 3 és fél évre kell fogházba vonulnia. M. Richárdot két évre eltiltották a közügyektől, és járművezetéstől pedig végleg eltitltották – írja az Index.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

A balesetben érintett másik sofőr, a harmadrendű vádlott N. József ítéletét szintén enyhítette a bíróság, az ítéletet 1 év három hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre mérsékelte a törvényszék, és előzetesen mentesítette a jogkövetkezmények alól. 

M. Richárd az utolsó szó jogán elnézést kért mindenkitől, ám csupána  gyorshajtást ismerte el, amiért – saját szavaival élve – felelősséggel tartozik. Tettével arányos büntetés kiszabását kérte a bíróságtól, és mint mondta, családot szeretne alapítani. 

A másodfokon zajló büntetőperben az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával, garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolta meg M. Richárdot.

A vádirat szerint 2017 májusában M. Richárd a megengedett 50 km/órás sebességnél lényegesen nagyobb sebességgel haladt a Rózsa György út belső sávjában a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésnél a Vágány utca felől érkező harmadrendű vádlott autójával a Dózsa György útról kívánt bekanyarodni balra, a Kassák Lajos utcába, és nem vette észre a gyorsan közlekedő M. Richárd autóját. A fékezés ellenére a Mercedes körülbelül 125-130 km/órás sebességgel csapódott a kanyarodó autóba. 

Az ütközés következtében mindkét jármű felborult és a járdára sodródott, a trolibusz megállójában három gyalogost elütött. A harmadrendű vádlott által vezetett kanyarodó jármű két utasa életét vesztette, a sofőr életveszélyes sebesüléseket szenvedett. M. Richárd és az elgázolt gyalogosok könnyű sérülést szenvedtek. 

A másik bűncselekmény 2015 júniusában történt, amikor M. Richárd és társa a Rákóczi út felől a Károly körúton egy BMW-vel haladva egy kerékpárost úgy előzött meg, hogy csaknem elsodorták őt. A sértett, hogy jelezze a veszélyt, bal tenyerével az autó oldalára csapott, amitől kár ugyan nem keletkezett, ám M. Richárd dühében a sértett elé vágott és ezzel fékezésre kényszerítette, majd társával összeverte a biciklit.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon M. Richárdot négy év szabadságvesztésre ítélte és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől. A PKKB előtt M. Richárd a garázdaságot és a testi sértést elismerte, a halálos közúti balesetben azonban csak részben ismerte be felelősségét.

M. Richárd szervezetében a balesetet követően kokain nyomait fedezték fel, és azt is megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ráadásul mindeközben mobiltelefont használt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.