Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Lukasenka elismerte, háborúzna Ukrajna nyugati feléért

Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) megbeszélést folytat fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával Moszkvában 2021. szeptember 9-én. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Voszkreszenszkij
not image

Nagy Noel

2022. június 19. - 11:14

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke eddig békegalambként próbálta feltüntetni magát, noha belorusz területekről is lőttek Ukrajnára orosz rakétákat.

Most pedig úgy tűnik, hogy gyakorlatilag közölte, háborúzna Ukrajna nyugati feléért – állítása szerint csak azért, mert a Nyugat azt el akarja venni – idézte az Ukrajinszka Pravda. Lukasenka szerint Fehéroroszország jelenleg is hatalmas nyomás alatt van:

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

A Nyugat nem mondott le még arról a céljáról, hogy egyesítse a frontot, hogy az Szmolenszk-Pszkov és Szmolenszk-Brijanszk-Kurszk vonalakon egészen Rosztovig haladjon. Egyesíteniük kell a frontokat, mi meg egy ezer kilométeres erkély vagyunk, amit el kell vágniuk”

„Nyugat-Ukrajna felől fognak érkezni, talán másfelől. Talán harcolnunk kell Nyugat-Ukrajnáért és akkor azt nem szakítják le, mivel ez maga a halál lenne számunkra is, nemcsak az ukránok számára. Borzalmas folyamatok alakulnak”

Lukasenka nyilatkozata több szempontból is aggasztó, amelyek közül az egyik, hogy Fehéroroszország az elmúlt idők során komoly hadgyakorlatokat tartott az ukrán határtól nem messze, állításuk szerint csak ellenőrzés céljából.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A másik szempont, hogy néhány rakétatámadást leszámítva Ukrajna nyugati fele érintetlen volt a háborútól, így ez egy új pusztítási helyszín lenne. Nem is beszélve arról, hogy a magyarok szemszögéből sem lenne ez mindegy, ugyanis a háború nem húzódhat közelebb a határhoz.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.