Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Lukasenka nem érti a NATO-t, miért tesznek ilyet békeidőben

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök sajtótájékoztatót tart az osztroveci atomerõmûnél 2020. november 7-én, az erõmû elindulásának napján. Fehéroroszország elsõ atomerõmûve az ország villamosenergia-szükségletének harmadát biztosítja majd a tervek szerint, így kisebb energiaimportra szorul és kevésbé függ majd más államoktól. Az osztroveci beruházás ellen az Európai Unió is régóta tiltakozik - elsõsorban az erõmû építésével kapcsolatban kiderült biztonsági aggályokra és kockázatokra hivatkozva. A környezõ országok - fõként a Baltikum - két hónapja már hivatalosan is jelezték, hogy az osztroveci atomerõmû bekapcsolása esetén nem vesznek át áramot Fehéroroszországtól. MTI/EPA/BELTA/Makszim Gucsek
not image

Nagy Noel

2022. július 6. - 21:14

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke felavatta a „Dicsőség Dombja” nevű emlékművet, ahol meglehetősen patrióta hangvételű beszédet tartott.

Lukasenka kijelentette a beszéd során, hogy Fehéroroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy ki tudjon tartani a jelenlegi nehéz időkben – idézte a Belta.

Soron kívül Svájcban is gumilövedékkel oszlatták az iráni nagykövetség előtt tüntetőket

„Halottatok a döntésről, hogy a NATO tízszeresére növeli a csapatai számát Kelet-Európában? Miért tesztek ilyet békeidőben?”

Lukasenka szerint egyértelmű a válasz: a NATO harcolni akar, de Fehéroroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy nyerjen és kitartson.

A belorusz államfő hangsúlyozta, hogy mindenkinek egészséget és jólétet kívánt, aki részt vett az emlékmű avatásán és nagyon reméli, hogy boldogak lesznek:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Béke, csak béke és prosperitás várjon népünkre. Minden rendben lesz!”

Lukasenka szavai az elmúlt hetek során egyértelműen arra utalnak, hogy valamilyen formában háborúra készülnek: már csak az a kérdés, hogy az ukrán háborúba csatlakoznak be vagy NATO-tagállamra támadnak.