Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Lukasenka elmélete: Lengyelország és a NATO fel akarja osztani Ukrajnát

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) fogadja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfõt Szocsiban 2022. május 23-án. MTI/AP/Pool/Szputnyik/Ramil Sitdikov
not image

Nagy Noel

2022. május 25. - 12:30

Alekszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke mindig meg tudja lepni a nemzetközi közvéleményt a különböző gondolataival.

Lukasenka a Vlagyimir Putyinnal Szocsiban tartott hétfői találkozóján fogalmazott úgy, hogy a Nyugat fel akarja darabolni Ukrajnát, Lengyelország pedig el akarja foglalni az ország nyugati részét a NATO segítségével – írja a Reuters.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

„Ami minket nagyon aggaszt, hogy készen állnak, a lengyelek és a NATO, hogy jöjjenek, és elvegyék Nyugat-Ukrajnát, mint ahogyan 1939 előtt tették”

Lukasenka azonban itt még nem állt meg, véleménye szerint Kijevnek nem marad majd más választása, mint kérni a segítségüket (Oroszországét és Fehéroroszországét), hogy meg sikerüljön előzni Nyugat-Ukrajna elvételét.

Oroszország már korábban is beszélt arról, hogy Lengyelország át akarja venni az irányítást a jelenleg Ukrajnához, történelmileg lengyel földeken. Varsó nem meglepő módon ezt tagadta, semmi ilyen szándékuk nincs.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Lengyelország az egyik legelkötelezettebb támogatója Ukrajnának a háború kitörése óta, a saját közös határukon keresztül küldenek az ukrán hadseregnek fegyvereket, köztük tankokat és vadászgépeket is.

A lengyelek ráadásul messze a legtöbbet tették humanitárius téren is, már 3 millió ukrán menekültet befogadtak, akiknek az integrációjához azonnal hozzákezdtek ukrán nyelvű iskolák, valamint számos munkahely segítségével.

Lengyelország és Magyarország kapcsolata éppen ezért meg is romlott valamelyest, a magyar kormány ugyanis továbbra is elutasítja az Ukrajnának történő fegyverszállítást, valamint az oroszokra kivetendő súlyosabb szankciókat is ellenzik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.