Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz (b) Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt fogadja az államfõi nyári rezidencián, a szocsi Bocsarov Rucsejben 2022. szeptember 26-án. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 5. - 14:11

Lukasenka szerint ezzel a szülőknek is segítetnének, ráadásul jó fizikai edzést biztosítanának a gyerekeknek is. 

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök arra szólított fel, hogy mozgósítsák az országban az iskolásokat, hogy segíthessenek az alma és a burgonya betakarításában – számolt be az Euronews

Lukasenka szerint „kegyetlenség”, hogy a gyerekeket nem lehet az ország mezőgazdaságának segítésére felhasználni, ráadásul ez „boldogság lesz a szülőknek és jó fizikai edzés a gyerekeknek”.  

„Milyen példát mutatunk az iskolásainknak, a gyermekeinknek?” – kérdezte hétfőn a kormány ülésén.

„Azt mondják, hogy ez kizsákmányolás, de milyen kizsákmányolás az, ha valaki öt-hat órára megy dolgozni?” – tette fel az újabb kérdést. 

A lap hozzáteszi, hogy korábban a Szovjetunióban szokás volt, hogy iskolásokat és diákokat mozgósítottak, hogy segítsenek a gazdáknak betakarítani a termést, de nem ez volt az első hasonló megjegyzése. 

Lukasenka 2020-ban azt javasolta, hogy a napi egy pohár vodka és a traktoron végzett mezei munka segíthet a koronavírus gyógyításában.