Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Lukasenka: nincs Brüsszelnek szava, az igazi szó az óceánon túlról jön

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök leteszi hivatali esküjét az államfõi rezidencián, a Függetlenség Palotájában Minszkben 2020. szeptember 23-án. A BelTA fehérorosz hírügynökség tájékoztatása szerint a szertartást néhány száz ember jelenlétében rendezték meg. Az eskütételt nem jelentették be elõre, és nem közvetítették a televízióban. MTI/EPA/BelTA/Maxim Guchek
not image

Nagy Noel

2022. szeptember 5. - 05:06

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke megkérdőjelezte az Európai Unió döntéshozatali önállóságát és az ősellenség amerikaiakra kezdett mutogatni.

Lukasenka az Európai Unióba is erősen beleszállt, egyértelműen nevetségesnek tatja, hogy a kereskedelmi blokkot szuverén államok szövetségének nevezik – idézte a Belta. Szerinte szó sincs erről:

Soron kívül Az amerikai nagykövetség felszólította az állampolgárait: azonnal hagyják el Oroszországot 

„A járvány megmutatta, hogy kinek van szava és kinek vannak jogai náluk, amikor úgy döntöttek, lezárják a határokat, bezárják az országokat és szétosztják a segélyeket. Az igaza szava azonban nem is Brüsszelnek van, mint az Európai Unió állítólagos politikai központjának”

Az igazi szó az óceánon túlról jön. Úgy gondolják, az Atlanti-óceánon túlról megvédik őket mindentől, miközben ők ülnek és nem csinálnak semmit, mint mindig. A világ azonban már soha nem lesz olyan, mint régen”

Lukasenka meglátása szerint az Egyesült Államoknak már nincs többé monopóliuma afölött, hogy döntéseket hozzanak meg más országok helyett. Mint mondta, annak az egypólusú világnak vége, amiben hisznek:

„Összeomlott az egypólusú világ és új hatalmi központok nőnek ki. Ezek Kína, India, Oroszország, a Közel-Kelet és Latin-Amerika. Ezért van az, hogy miközben foggal-körömmel ragaszkodik az irányításhoz, az USA a világ rendőréből a világ terroristájává vált”

Mindent elpusztítanak, ami tökéletes jele a válságnak és a gyengeségnek. Ez tökéletesen látszik napjaink hisztériájában: Afganisztánban, Ukrajnában, Tajvanban és a többiben. Ez nem politika, hanem rablás az egész világban”

„Még a legelkötelezettebb szatellitek, amelyek készen állnak bármilyen parancsát teljesíteni a rabszolgatartónak, szenvednek. Nyugat-Európát abba az ábrándba kergették, hogy ez egy nagy politikai entitás, közben csak rekordmagas inflációt és energiaárakat kaptak”

Európa rövidesen a történelme legsúlyosabb élelmiszerválságát fogja tapasztalni. Eközben nyomást helyeznek mindenkire, kerítést építenek a Nyugat és Kelet között a fehérorosz határon. Háború az utolsó baltiig és ukránig”