Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Lukasenka hálás Sztálinéknak, hogy atomfegyvereket építettek

Vlagyimir Putyin orosz (j) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megbeszélést folytat a Vosztocsnij ûrközpontban, az Oroszország ázsiai részén, az Amuri területen lévõ Ciolkovszkijban 2022. április 12-én, Jurij Gagarin ûrrepülésének 61. évfordulóján. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev
not image

Nagy Noel

2022. szeptember 3. - 20:55

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke különösen szentimentális kapcsolatot ápol az oroszok nukleáris fegyverarzenáljával, rengetegszer szokott ódákat zengeni róluk.

Lukasenka ismételten az orosz atomfegyverekről, valamint a rettegett belorusz nemzethalálról beszélt egy rögtönzött történelemóra keretében, melynek során a legbrutálisabb szovjet diktátort és a szovjet titkosrendőrség vezetőjét méltatta.

Lukasenka ugyanis megköszönte Sztálinnak, valamint Lavrenti Beriának, hogy léteznek atomfegyverek – idézte az Ukrajinszka Pravda. Lukasenka meglátása szerint ezek nélkül a Nyugat már hadjáratot folytatott volna ellenük:

„Azért létezünk és azért nem indult el Nyugatról hadjárat, amely keresztülment Fehéroroszországon és ment tovább keletre, mert ott volt Beria, aki az atomfegyverekért felelt”

Lukasenka kijelentette, hogy ő egyébként utálja az atomfegyvereket és nem hajlandó elfogadni a létezésüket, de szerinte nagy szerencse, hogy Oroszországnak vannak, mert ezek tökéletesen elterelték ezt a hadjáratot:

„Már régóta feldaraboltak és legyőztek volna minket, ha nem félnének ennyire az atomfegyverektől, ami Sztálin és Beria érdeme”

Aljakszandr Lukasenka és Fehéroroszország bár hivatalosan nem háborús fél, de jelentős szerepet játszottak az Ukrajna elleni invázióban, több rakétát ugyanis belorusz területekről lőttek ki rájuk, valamint bizonyos orosz egységek is tőlük léptek át Ukrajnába.