Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,138 $

Teljes mértékben vállalja a felelősséget a kiesésért Luis Enrique

Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Marokkó-Spanyolország mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 6-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A spanyol labdarúgó válogatott sokak meglepetésére kiesett a 16 között a 2022-es katari világbajnokságon, miután egy szenvedős 0-0-t követően egyetlen büntetőt sem tudtak értékesíteni a Marokkó elleni tizenegyespárbajban.

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya és az FC Barcelona korábbi Bajnokok Ligája győztes vezetőedzője pedig kijelentette, hogy teljes mértékben vállalja a felelősséget a kudarcért – idézte az ESPN.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

„A felelősség az enyém. Személyesen választottam ki az első három tizenegyesrúgót, akikről azt gondoltam, hogy a legnagyobb specialisták a pályán. Még csak el se jutottunk a negyedikig. Bounou egy lenyűgöző kapus ebben a tekintetben: nagy arányban vetődik a megfelelő oldalra”

Zsinórban másodjára esik ki büntetőkkel Spanyolország a világbajnokságról, a 2018-as VB-n ugyanis a házigazda Oroszországgal szemben pottyantak ki ugyanekkor. Enrique pedig elismerte, a támadójátékuk is pocsék volt:

„A futball egy nagyszerű, szenvedélyes sport, de egy csapat tud nyerni anélkül is, hogy támadna. Marokkó egyszer vagy kétszer támadott és veszélyes volt, mi pedig domináltuk a játékot és helyzeteket próbáltunk kialakítani”

„Még több helyzetet akartunk kialakítani, de ez nagyon nehéz volt számunkra. Ha jól tudom, 11 lövésünk volt, de kevés, ami kaput talált. A játék utolsó percében Pablo Sarabia a kapufát is eltalálta. A büntetőpárbaj nehéz volt a számunkra, de büszke vagyok a játékosaimra”

Luis Enrique gratulált egyúttal Marokkónak, hogy sikeresen továbbjutottak ellenük, valamint beszélt röviden a jövőjéről is – ám, mint fogalmazott, egyelőre csak arra tud gondolni, hogy hazamenjen a családjához:

„Gratulálnunk kell a győzteseknek. Játszották a játékukat és mint kiderült, jobbak voltak nálunk a büntetőkben. Mindenkinek meg kell tanulni veszteni, függetlenül attól, hogy megérdemli-e vagy nem. Jelenleg arra tudok gondolni, hogy hazaérjek és lássam a családom, a kutyáim és velük legyek. Gyanítom jövő héttől, amikor az elnök [Luis Rubiales] megfelelőnek gondolja, beszélünk arról, mit hoz a jövő. Jelenleg ez nem jelent számomra semmit, mert fel kell dolgoznunk a csalódottságunkat és megfelelő módon kell kezelnünk”