18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Lezárult a lúgos orvos ügye, marad a börtönbüntetés

Fotó: Unsplash/Tim Hüfner
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A lúgos orvos története végleg lezárult, marad a börtönben.

Bene Krisztián azután támadta meg volt barátnőjét, Renner Erikát, hogy a nő pár nappal korábban szakított vele. A férfi 2013. március 12-én megtámadta a nőt, megkötözte, elkábított és lúgot locsolt Renner nemi szervére.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A volt kórházigazgatót végül összesen hat alkalommal ítélte el a bíróság, 2018-ban pedig jogerősen egy 11 év börtönre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól – Bene azonban 2019 októberében alkotmányjogi panaszt nyújtott be, mely elutasításra került.

A lúgos orvos azonban nem adta fel, újra fellebbezett, mellyel azt akarta elérni, hogy vizsgálják felül a korábbi ítéletet, ám az Alkotmánybíróság végül ezt a kérelmet is elutasította. A Fővárosi Törvényszék 2020. november 25-én kártérítés megfizetéséről is döntött, melynek értelmében Bene 25 millió forintot kell, hogy fizessen Renner Erikának, “amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát” – írja a Telex.

A nő az ítélethirdetés után a Telexnek azt nyilatkozta, hogy bár megkönnyebbült, nem érzi elegendőnek a kártérítés összegét, de a magyar jog ennél többet nem tesz lehetővé. A nő kiemelte, úgy véli, hogy esete fontos társadalmi üzenetet hordoz magában:

“Nem éri meg senkit bántalmazni, mert annak nem csak büntetőjogi, de súlyos anyagi következményei lehetnek”.