Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Újabb lövöldözés történt az USA-ban, ketten kritikus állapotban vannak

Fotó: Unsplash/Jens Lelie
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ezúttal Floridában dördültek el a lövések, mialatt tízen megsérültek, ketten pedig kritikus állapotban kerültek kórházba.

Újabb és újabb lövöldözésekről számolnak be az Egyesült Államokban, ami több mint aggasztó a társadalom számára. A közelmúltban történt tömeggyilkosságok is megmutatják, hogy néhol a közbiztonság nincs a megfelelő szinten.

Soron kívül Két év alatt 27%-kal lett drágább a kötelező biztosítás

Legutóbb Florida középső részén lövöldöztek, amiben tízen megsérültek. Hétfő délután adták le a lövéseket egy autóból, és úgy tudni, a sérültek közül ketten életveszélyesen megsérültek, kritikus az állapotuk.

Sam Taylor lakeland-i rendőrfőnök a hivatalos sajtóeseményen azt mondta, a másik nyolc sérült sérülései nem minősülnek életveszélyesnek. A meglőtt emberek 20 és 35 év közötti férfiak voltak, nők nem érintettek a támadásban.

Nagy erőkkel keresik a támadókat

Taylor hozzátette, 34 éve lakik Lakeland-ben, de még soha nem volt példa arra, ahol ennyi embert lőttek volna meg egyszerre. Egy sötétkék szedán gurult el az egyik utca mentén, lassítani kezdett, majd négyen lövéseket adtak le a mozgó járműből.

A sofőr nem állt meg, és miután leadták a lövéseket, elhajtottak. A rendőrség azonnal a lövöldözők után eredet, nagy erőkkel keresik őket, de egyelőre nem tudják, hogy kik lehettek a támadók, akik az autóban ültek.

Taylor szerint célzott támadásról lehetett szó, és a helyszínen marihuánát találtak. A nyomozók úgy vélik, hogy a lövöldözés idején épp kábítószer-értékesítés történt. A rendőrfőnök kihívásnak nevezte az ügyben érintett környéket, amire a rendőrség az elmúlt években nagy figyelmet fordított – írja a New York Post.