Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Lövöldözés tört ki egy zenei fesztiválon, egy 15 éves fiú meghalt

Fotó: ganglol00 / Twenty20

Czinder Tímea

2022. június 20. - 21:42

A rendőrség feloszlatta a nem megfelelően megszervezett rendezvényt, ezután dördültek el a lövések.

Egy 15 éves fiú életét vesztette, 3 személy pedig megsérült, amikor egy támadó vasárnap este fegyvert rántott egy engedély nélkül megszervezett koncert közelében Washingtonban. Az országszerte ismétlődő hasonló esetek miatt az Egyesült Államokban újra fellángolt a vita a fegyvertartási törvények szigorításával kapcsolatban.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

Washington D.C. rendőrfőnöke, Robert Contee az esetet követő sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a Moecella nevű ingyenes zenei fesztiválon verekedés tört ki, amely megoldódott, egy második incidens után azonban a rendőrség úgy döntött, leállítja a rendezvényt, az emberek pedig szétszóródtak a környéken.

A lövések a koncert helyszínétől nem messze dördültek el, nem sokkal a fesztivál lefújása után, a lövedékek pedig egy rendőrt is eltaláltak. Jelenleg mindhárom sebesült a közeli kórházban lábadozik.

„Van egy gyermekünk, akit ma megöltek egy olyan eseményen, amely nem megfelelően volt megszervezve a résztvevők számát és a fegyvereket illetően. Némi elszámoltathatóságra van szükség”

– mondta Muriel Bowser, Washington polgármestere a sajtótájékoztatón.

A közelmúltban megszaporodtak a hasonló esetek az országban, nemrégiben például 19 gyermek és 2 tanár életét oltotta ki az a merénylő, aki fegyvert rántott egy texasi általános iskolában – olvasható a Forbes cikkében.

A hónap elején a szenátorok olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, amely megerősítené a 18 és 21 év közöttiek háttérellenőrzését, és lehetővé tenné az államoknak a „piros zászlós törvények” elfogadását, amelyek értelmében a bíróságok ideiglenesen eltilthatnák a fegyverektől a magas kockázatot jelentő személyeket.

A Morning Consult / Politico múlt héten közzétett közvélemény-kutatásának eredménye szerint a szavazók 68 százaléka támogatná a szigorúbb fegyvertörvények bevezetését – politikai megosztás szerint a demokraták 90 százaléka, a republikánusok 51 százaléka, valamint a függetlenek 67 százaléka.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.