Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Lövöldözés Iowában, két diák meghalt

Fotó: Unsplash/Drew Dau
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Újabb és újabb halálos lövöldözésekről számolnak be az USA-ban, legutóbb Iowában két diák vesztette életét az incidensben.

Nem sokkal a hétvégén történt tömeggyilkosság után újabb hasonló eset rázta meg Kaliforniát. Eddig legkevesebb hét áldozatról tudni, illetve egy súlyos sérültről, de ellentétben a pár nappal ezelőtti tömeggyilkossággal, a legutóbbi támadás gyanúsítottja életben van.

Ezzel szinte egy időben az iowai Des Moines államban is halálos lövöldözésről számoltak be, melynek két diák az áldozata. Egy veszélyeztetett fiatalok számára szervezett oktatási program ideje alatt dördültek el a lövések, amit két diák nem élt túl, míg a program alapítója súlyosan megsérült.

A CNN a hatóságokra hivatkozva azt írja, 12 óra 53 perckor érkezett a bejelentés a lövésekről. A helyszínre kiérkezvén megtalálták a lövöldözés áldozatait, akiket kórházba szállítottak.

Már gyanúsítottak is vannak

Az elhunytak neveit és korukat nem hozták nyilvánosságra. A rendőrség már rendelkezik a szükséges személyleírással a lövöldözéssel kapcsolatban, és 20 perccel a lövöldözés után közúti ellenőrzés alá vontak egy autót.

Két ember a járműben maradt, egy pedig kiszállt, és elfutott. A rendőrség egy nyomkövető kutya segítségével végül megtalálta a gyanúsított személyt. A gyanúsított személyek nevét szintén nem hozták nyilvánosságra, és azt sem közölték a rendőrök, hogy vádat emeltek-e az autóban lévőkkel szemben.

Az indíték sem ismert, de azt mondják, hogy egyértelműen célzott támadásról van szó. „Nem volt véletlenszerű. Nincs ebben semmi véletlenszerű, minden bizonnyal egy célzott incidensről beszélünk, de ami az indítékot illeti, ez olyasvalami, amit igyekszünk kideríteni.” – mondta Paul Parizek rendőrőrmester a hivatalos sajtóesemény alatt.