Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Louisiana képviselőháza gyilkosság vádjával állítaná bíróság elé az abortuszon átesett nőket

Fotó: Twenty20
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hiába a 21. század, úgy tűnik, Louisiana képviselőháza egészen máshogy látja az abortusz kérdését, mely egyébként minden normális országban elérhető a nők számára.

Louisiana képviselőháza egyre messzebbre megy az abortusz kérdésében, most pedig éppen azon vitáznak, hogy olyan törvényt alkossanak, melynek értelmében az abortuszon átesett nőket emberölés vádjával büntetőeljárás keretében állítanák bíróság elé.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Habár a nők jogait, valamint az abortuszhoz való jogot támogatók hevesen léptek fel a törvényjavaslat kapcsán, Danny McCormick republikánus képviselő csütörtök délután a képviselőházban mégis vitára bocsátotta törvényjavaslatát. Annak ellenére, hogy a képviselő köti az ebet a karóhoz, nem csupán aktivisták és szervezetek, de még a helyi katolikus egyház, és a nyíltan abortuszellenes kormányzó is közölte, hogy ellenzi azt.

John Bel Edwards kormányzó, aki egyébként nyíltan hívő, demokrata és abortuszellenes is, kijelentette, “egyszerűen abszurd, hogy egy nőt képesek lennének börtönbe zárni egy abortusz miatt”. A katolikus püspökök szintén kijelentették, hogy egyértelműen ellenzik a törvényjavaslatot, a National Right to Life Committee szervezet pedig egy nyílt levelet is intézett az állami törvényhozókhoz az elfogadhatatlan tartalmú törvényjavaslat kapcsán.

Rendkívül furcsa fordulatot vett az Egyesült Államok bizonyos államaiban hozott abortusztörvény, a legmeglepőbb pedig talán az, hogy Idahóban Heather Scott republikánus állami képviselő egyenesen arra tett javaslatot, hogy “az abortuszon átesett nőket üldözzék”, ami egy végtelenül szélsőséges megnyilvánulás a kérdésben.