Lopott biciklivel lepte meg magát szülinapra, a rendőrök sem tortával fogadták

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága részére átadott elektromos rásegítésű kerékpárok a szilvásváradi Szalajka-völgyben 2020. október 2-án. E-biciklizd be Magyarország nemzeti parkjait címmel indított programot az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság. A programban a nemzeti parkok igazgatóságai között 150 millió forint értékben 211 elektromos rásegítésű kerékpárt osztottak szét. MTI/Komka Péter
not image

Nagy Noel

2021. május 3. - 04:33

Három nap alatt elfogták a rendőrök azt a fiatal férfit, aki még április 23-án lopott el Újpestről egy értékes elektromos kerékpárt.

A Police.hu beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen, mert április 23-én, délután 15 óra magasságába egy újpesti telephelyről értékes elektromos kerékpárt lopott el.

Mint írják, a rendőröknek egy nap alatt sikerült azonosítani az elkövetőt, akit az elfogatóparancs kiadását követően a VII. kerületi rendőröknek április 26-án sikerült is kézre keríteni.

Az esetről az is kiderült, hogy a fiatal elkövető állítólag a 22. születésnapjára akarta magát meglepni az értékes elektromos biciklivel, ám a rendőrök természetesen ezt a magyarázatot nem értékelték.

A beszámoló szerint az eljárás során a feltelezett elkövetőtől további három kerékpárt foglaltak le, amelyek a gyanús szerint szintén bűncselekmény elkövetéséből származhatnak és mivel a férfi egyikkel sem tudott elszámolni, a nyomozók ezen biciklik eredetét is elkezdték vizsgálni.