Bedrogozott, majd ellopta saját testvére autóját egy tinédzser

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 13. - 18:38

Vádat emeltek egy fiatalkorúval szemben, aki szerhasználatot követően kötötte el szintén bedrogozott társával testvére gépkocsiját.

A vádirat szerint a 17 éves fiú 2020. október 5-én, éjjel a testvére autójával, annak engedélye nélkül, társával együtt közlekedett Orosházáról Szegedre – írta az ugyeszseg.hu.

Másnap a reggeli órákban felváltva vezették az autót, majd az egyik külvárosi benzinkúton tankoltak. A kútról kihajtva a fiatalkorú vádlott személyi sérülés nélküli balesetet okozott, majd a gépkocsiból kiszállva mindketten a helyszínről elfutottak. A vádlottak egyike sem rendelkezett vezetői engedéllyel és mindketten az autó vezetésekor kábítószer hatása alatt álltak.

A rendőrök a gépkocsi átkutatása során abban kábítószert találtak és foglaltak le, ahogyan az egyik vádlott ruházatának átvizsgálása során is.

A gépkocsi tulajdonosa magánindítvánnyal élt a testérével szembeni eljárás lefolytatása iránt.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, valamint a fiatalkorú férfivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt is emelt vádat. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.