Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,058 $

Bíróság elé állt az a férfi, aki korábban tojással akarta megdobni III. Károlyt

Fotó: III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné érkezik a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatására a kelet-angliai Norfolk megyében lévő téli rezidencia, Sandringham kastélya közelében 2022. december 25-én. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mayt többek között azzal vádolják, hogy fenyegető/gyalázkodó szavakat is használt tette elkövetésekor, amely alkalmas arra, hogy riadalmat vagy stresszt keltsen.

Bíróság elé állt az a férfi, aki állítólag december 6-án, III. Károly sétakocsikázása során tojást dobott a király felé, amikor épp a lutoni városháza előtt tartózkodott, ám ez már nem az első ilyen jellegű eset volt.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A 21 éves Harry Spartacus May következő meghallgatása pénteken lesz, mégpedig egy londoni bíróságon, s erre vonatkozóan Matthew Taylor ügyész elmondta, hogy ez egy különleges joghatósági ügy, amelyet csak a főbíró tárgyalhat.

A férfit többek között azzal vádolják, hogy fenyegető/gyalázkodó szavakat is használt tette elkövetésekor, amely alkalmas arra, hogy riadalmat vagy stresszt keltsen – derül ki a BBC beszámolójából.

May még nem tett vallomást, azonban a bírói tanács elnöke, Helen Cook a következő londoni tárgyalás előtt óvadék ellenében szabadlábra helyezte, majd hozzátette, biztosra veszi, hogy a dolgok hamarosan elrendeződnek.