Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az LMP szerint a kormány akadályozza a megújuló energiaforrások használatát

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az LMP szerint kaotikus, amit a kormány a megújuló energiaforrások terén tesz, hiszen egyetlen javaslatukat sem támogatták, melyek a fenntartható fejlődést segítenék elő.

Kaotikusnak nevezte az LMP azt, amit a kormány a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban tesz. Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke kifogásolva, hogy a kabinet nem lép az energia önrendelkezés érdekében.

Soron kívül Ötöslottó: megvannak a legújabb nyerőszámok

A politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy a törvényalkotási bizottság nem vette tárgysorozatba pártjának azon javaslatait, amelyek a megújuló energiaforrások használatának térnyerését célozták.

Azt mondta: Palkovics Lászlót, az energiapolitikáért is felelős minisztert sikerült meggyőznie pártjának arról, hogy a megújuló energiaforrások felé kell fordulni, Orbán Viktor miniszterelnök azonban az Országgyűlés előtt cáfolta meg a minisztere szavait, világossá téve, hogy a kormány nem fogja engedélyezni a szélerőművek telepítését.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese arról számolt be, hogy a törvényalkotási bizottság az LMP klímabérletre vonatkozó javaslatának tárgyalásához sem járult hozzá.

A testület kormánypárti többsége ugyancsak leszavazta az ellenzéki pártnak az ügynökakták nyilvánosságát célzó előterjesztésének tárgysorozatba vételét, amelyet huszonhatodik alkalommal terjesztett az LMP az Országgyűlés elé. Keresztes László Lóránt ezt úgy értékelte: a kormánypártok ezzel megsértik a kommunista rendszer áldozatainak emlékét.

(MTI)