Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Az LMP szerint a kormány folyamatosan a rászorulókat hibáztatja a helyzetük miatt

Fotó: Bakos Bernadett, az LMP képviselõje felszólal a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 27-én. Mellette Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezetõ-helyettese. MTI/Kovács Attila

Takács Petra

2022. október 30. - 14:08

A párt az Alkotmánybírósághoz fordul a szociális törvény módosítására irányuló legújabb javaslat miatt.

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a szociális törvény javasolt módosítása miatt – jelentette be a párt képviselője vasárnapi, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Bakos Bernadett úgy fogalmazott, a kormány az indítvánnyal azt mondja ki, hogy a saját szociális biztonságáért elsősorban az egyén a felelős, utána következik a családja, aztán az önkormányzatok, majd a civil szervezetek és csak legvégül az állam.

A kabinet ezzel azt üzeni, hogy nem tud és nem is akar segíteni a rászorulókon a jelenlegi helyzetben, egy szociális és energiaválság idején – figyelmeztetett a politikus.

Az LMP elvi szinten sem ért egyet azzal, hogy a kormány folyamatosan a rászorulókat hibáztatja a helyzetük miatt, és a saját felelősségét vagy a társadalmi struktúra hatását eltagadja – mondta a képviselő.

(MTI)