Az LMP hivatalos reakciója Karácsony nagy bejelentésére

Fotó: Facebook/LMP - Magyarország Zöld Pártja
not image

Takács Petra

2021. október 8. - 13:02

Az LMP hivatalos nyilatkozatot, közleményt adott ki, melyben Karácsony Gergely nagy bejelentésére reagáltak.

Mint ismeretes, Karácsony a vártnak megfelelően visszalépett Márki-Zay Péter javára, mert úgy érzi, ebben a formában van a legnagyobb esély Orbán Viktor legyőzésére, ellenben Dobrev Klárával.

„Az LMP álláspontja az előválasztás második fordulójáról” – kezdődik az LMP – Magyarország Zöld Pártja által kiadott hivatalos közleményben, amiben reagáltak az eseményekre.

„Az LMP azért döntött úgy a nyáron, hogy Karácsony Gergely jelöltségét támogatja, mert meggyőződésünk volt, hogy a szűken vett pártérdeknél fontosabbnak annak az esélynek a megragadása, hogy az ellenzéknek zöld miniszterelnök-jelöltje, az országnak pedig zöld miniszterelnöke legyen.”

„Ez az esély Karácsony Gergely mai bejelentése után megszűnt. Ezt rendkívül szomorú helyzetnek tartjuk, mert meggyőződésünk szerint az ellenzék szempontjából az országot hosszú évtizedek óta meghatározó bal-jobb törésvonal leképzésénél fontosabb azoknak a százezreknek a képviselete, akik érzik annak a felelősségét, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, aki még tehet a klímaváltozás megállítása érdekében.”

Orbán Viktor sajátos módon reagált Karácsony Gergely visszalépésére

„Az LMP a kialakult helyzet ellenére teljes mellszélességgel kiáll az ellenzéki összefogás mellett, és minden erőforrásával támogatni fogja az előválasztáson nyertes közös jelölteket és miniszterelnök-jelöltet.”

„A párt ugyanakkor azt az egyértelmű döntést hozta korábban, hogy az előválasztás esetében csak egy zöld jelölt mögött tud felsorakozni, így a második fordulóban hivatalosan egyik jelöltet sem fogja támogatni. LMP sajtó”