Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Az LMP szerint sikerült megállítani a fideszes úthengert

Fotó: Fotó: Kanász Nagy Máté, az LMP képviselője felszólal az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2022. augusztus 8-án. Az ülés, amelyet az ellenzék azért kezdeményezett, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt, a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselői sem vettek részt. MTI/Bruzák Noémi

Takács Petra

2022. szeptember 27. - 05:45

Azt mondják, a Fidesz nemcsak Újpesten bukott meg vasárnap, hanem hétfőn az Országgyűlés igazságügyi bizottságában is.

Szimbolikusnak tartja az LMP országgyűlési képviselője, hogy a vasárnapi, újpesti időközi önkormányzati választáson pártjának az ellenzék által is támogatott jelöltje nyert. Kanász-Nagy Máté hétfői sajtótájékoztatóján úgy értékelt: Maholányi Zsolt győzelmével sikerült megállítani a fideszes úthengert.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

A politikus, akinek országgyűlési képviselővé válásával üresedett meg a fővárosi, IV. kerületi önkormányzati poszt, kijelentette: sikerült megmutatni, hogy ezt a körzetet nem veheti el a Fidesz.

Szólt a zöld értékek fontosságáról, a többi között az újpesti napelemprogramról is, és leszögezte: egy kerületrész is lehet fenntartható, egy lakótelep is függetlenedhet az orosz gáztól.

Szerinte a Fidesz nemcsak vasárnap bukott meg Újpesten, hanem hétfőn az Országgyűlés igazságügyi bizottságában is, ahol képviselői leszavazták az LMP azon javaslatát, amely évenként kétszer inflációkövető béremelést biztosított volna a közalkalmazottaknak.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.