Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Az LMP szerint a Fideszt nem érdekli az emberek véleménye

Fotó: Nemzeti konzultációs ívet tartalmazó levelet dob be a postás a levélszekrénybe egy V. kerületi házban 2021. július 2-án. Ezen a napon Budapesten már meg is kezdték a küldemények kézbesítését; a mintegy 8 millió levelet július végéig viszik ki a háztartásokba. MTI/Mónus Márton

Takács Petra

2022. október 17. - 23:08

Az LMP arra kíváncsi, hogy az ország a fosszilis energia helyett inkább a legolcsóbb és legzöldebb energiaforrást hasznosítsa-e.

Az LMP szerint a nemzeti konzultáció kérdéseiből az derül ki, hogy a Fidesz nem kíváncsi az emberek véleményére. Az ellenzéki párt ezért maga is online konzultációt indított a zöld kérdésekről – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Gál József szóvivő. 

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A politikus szerint a kormány azért nem meri megkérdezni az embereket a zöld fordulatról, mert akkor el kellene ismernie: az elmúlt tizenkét évben rosszul kormányzott. Az LMP azonban nem akarja, hogy a Fidesz büszkeségére a következő tizenkét év is rámenjen – jelentette ki. 

Ezért megkérdezi az embereket a többi között a szélenergia hasznosításáról is, amelyet 2016 óta tilt a kormányzat. Az LMP arra kíváncsi, hogy az ország a fosszilis energia helyett inkább a legolcsóbb és legzöldebb energiaforrást hasznosítsa-e – tette hozzá. 

A kormánypártok még ahhoz sem járultak hozzá, hogy a kérdést a parlament vitassa meg, annak ellenére, hogy a miniszterelnök is elismerte: a kormányon belül is vita van arról – emlékeztetett. A Fidesz így nemcsak az emberek véleményére, de a képviselők véleményére sem kíváncsi – jelentette ki.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.