Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Ezúttal az LMBTQ miatt kapott kritikát a Newcastle új tulajdonosa

Fotó: Pixabay
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 1. - 15:06

Bev Jackson, az LBG Alliance társalapítója elmondta véleményét.

A Newcastle United nemrégiben történt szaúd-arábiai átvétele nem volt vitáktól mentes, mivel a Premier League új tulajdonosait hevesen bírálták emberi jogi tevékenységük miatt. Emelett a szponzorok is súlyos kritikát kaptak, amiért figyelmen kívül hagyták, hogy a klubot megvásárló Szaúdi Állami Befektetési Alapnak (PIF) rossz az előélete az LMBTQ kérdésekben.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Bev Jackson, az LGB Alliance társalapítója, aki szorosan együttműködik a Newcastle-lel, elmondta gondolatait a közelmúltbeli felvásárlásról.

„Manapság szinte minden vállalat gondosan ügyel arra, hogy fényezze a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati bizonyítványát. De amikor szemet hunynak a homofóbia felett, akkor a jó vállalati polgárság minden látszatát kigúnyolják. Ha egy klub tulajdonosa egy nyíltan rasszista lenne, a szponzorok tömegesen távoznának“ – jelentette ki Jackson.

Hozzátette, hogy „úgy tűnik, hogy azok a vállalatok, amelyek homofób befektetőkkel rendelkező klubokat szponzorálnak, úgy gondolják, hogy együtt tudnak élni a homofóbiával.“

Az LBG Alliance képmutatónak bélyegezte az olyan szponzorokat, mint a Carling és a Pulman Volkswagen, akik először azt mondják, hogy támogatják a sokszínűséget, majd egy olyan klubbal dolgoznak együtt, amelynek „vérfröccsöntött pénzbeáramlása“ volt – írja a Marca.

Kiemelik azt is, hogy Mohamed bin Salman, a PIF elnöke egyben egy olyan ország vezetője is, amely kriminalizálta az LBGTQ közösséget.

A Newcastle a napokban nyilvánosan kiállt Josh Cavallo profi labdarúgó mellett, aki nemrég vallotta magát melegnek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.