Hatalmas transzferre készülhet a Liverpool, Sterling visszatérhet

Fotó: Twitter/Manchester City
not image

Hujber Dávid

2021. október 23. - 07:06

A hírek szerint Jürgen Klopp zöld jelzést adott Raheem Sterling visszatérésére, akinek a jövője továbbra sem ismert Manchesterben.

A brit világsztár még mindig csak 26 esztendős, decemberben tölti be a 27. életévét, tehát lehet még pár nagyon erős éve. A liverpooli nevelés Liverpoolban lett igazi sztár, és sokáig foggal-körömmel ragaszkodtak hozzá.

Igazi sokként érte a klubot és a szurkolókat, amikor az akkori egyik legjobb játékosuk úgy döntött, hogy máshol folytatja tovább. Nagyon fiatalon szerződött a Manchester Cityhez, és azóta több bajnoki címet is nyert.

A 26 éves angol válogatott imádott Liverpoolban játszani, de Manchesterben több esélyt látott arra, hogy trófeákat szerezzen. A sors furcsa fintora, hogy a City ugyan nemrég bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, azt nem ők nyerték meg, ellenben korábban a Liverpoollal.

Egy ideje Sterling már nem számít olyan alapembernek a keretben, mint azelőtt, és 2023 nyarán lejár a szerződése, amit ha nem hosszabbít meg, a klubnak jövő nyáron el kell adnia, máskülönben ingyen engedhetik el.

Jack Grealish leigazolása gyakorlatilag megpecsételte a sorsát, és eddig javarészt a Barcelona érdeklődéséről hallhattunk. A Fichajes beszámolója szerint a Liverpool szorosan figyelemmel kíséri a korábbi játékosa helyzetét, mivel újra a keretükben szeretnék tudni.

Sterling kész távozni, ha nem kapja meg az állandó lehetőséget, már csak a jövőre megrendezésre kerülő világbajnokság miatt is. Nincs jó helyzetben, mert Gareth Southgate sem számít rá fix kezdőként, de a Liverpoolnál minden újra a régi lehet számára.

Salah: El sem tudom képzelni, hogy máshol játsszak

Kloppnak szüksége lenne egy új támadójátékosra a megfelelő rotálás, illetve Salah és Mané távolléte miatt, akik egy hónapon át nem lesznek bevethetőek, az Afrikai Nemzetek Kupáján vesznek részt.

Pep Guardiola, a City edzője azt mondta, továbbra is bízik az angol képességeiben, és szeretné, ha a klubnál maradna.