A Liverpool távozó sportigazgatójának kezében lehet Salah sorsa

Fotó: EPA/TIM KEETON
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 23. - 14:29

Michael Edward, a Liverpool sportigazgatója 10 év után távozik a posztjáról, azonban van valami, amit mindenképpen el kellene intéznie, mielőtt elhagyja az angol klubot. 

Salah helyzete még kérdéses, több európai csapat is szívesen látná, azonban a Liverpool mindenképpen megtartaná a sztárcsatárt, a klubvezetés pedig még azelőtt szeretné lezárni ezt az ügyet, mielőtt a transzferguru Edwards távozna. 

Az egyiptomi az Anfield Road központi figurájává vált ebben a szezonban, 16 mérkőzésen 16 gólt szerzett, ráadásul a nyáron belép jelenlegi szerződésének utolsó évébe. 

A 29 éves játékos jövőbeli fizetésének megállapítása okozza a legnagyobb problémát, ugyanis a liverpooliaknak számolni kell azzal, hogy mi van, ha a lassan 30 feletti egyiptomi játékos teljesítménye elkezd visszaesni. 

A TEAMtalk azonban úgy értesült, hogy egyes hírekkel ellentétben Salah és ügynöke, Ramy Abbas Issa nem kér heti 500 ezer fontot, ez pedig megkönnyítheti az angolok dolgát. 

A hírek szerint Edwards hamarosan megegyezik Salah-val és az ügynökével, amely megállapodást örömmel fogadnák a Liverpool szurkolói, hiszen mind tudják, hogy mekkora előnnyel jár az, ha egy ilyen klasszist még hosszú évekig a csapatukban tudhatnak. 

„Azt hiszem, néhányan azt mondanák, hogy beárnyékolj a Liverpoolnál töltött idejét, ha Salah nem ír alá új szerződést, és a szezon végén távozik, én azonban ezt nem így látom. Elképesztő munkát végzett a játékosok felkutatásában és leigazolásában. Ezt nem lehet elvenni tőle“

– nyilatkozta Kevin Phillips, a korábbi játékos.