Eldőlt: Klopp marad a Liverpoolnál, 2026-ig írt alá a klubbal

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az edző szerződése 2024-ben járt volna le a klubbal, április elején pedig olyan kijelentéseket tett, melyek alapján egyre valószínűbbé vált, hogy hosszabbítana is.

Április elején Klopp tett néhány olyan megjegyzést, melyek alapján arra következtethettünk, hogy meg akarja hosszabbítani szerződését a Liverpoollal, a Sky Sports értesülései szerint pedig a klub és az edző sikeresen megegyeztek, így 2026-ig biztosan erősíteni fogja a Liverpool csapatát.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

A Times értesülései szerint a a Fenway Sports Group (FSG) elnöke, Mike Gordon Liverpoolba utazott, ahol Marc Kosicke ügynökkel találkoztak, hogy megtárgyalják Klopp szerződéshosszabbításának részleteit. A Liverpool tulajdonosai egyöntetűen meg vannak elégedve Klopp munkájával, s úgy érzik, az edző tökéletesen illik a csapathoz, ezért nem is akarják elengedni.

Klopp korábban több alkalommal is jelezte, hogy szívesen folytatná a munkát a csapattal, habár megjegyezte, a 2024 utáni edzősködés csak attól függ, hogy mennyire bírja majd szusszal. Kiemelte, imádja amit csinál, és jelenleg ugyan csordultig van energiával, mégis fel kell tennie magának a kérdést, hogy ez meddig lesz így.

A Liverpool egyébként rendesen belehúzott ebben a szezonban: megnyerte a Carabao Kupát, és bejutott az FA-kupa döntőjébe is, ahol május 14-én fog összecsapni a Chelsea-vel. Klopp csapata győzelmet aratott a Villareal felett, így még egy lépéssel közelebb kerültek a BL-döntőbe jutáshoz, de a Premier League címért is versenyben van, mivel egy ponttal maradt csak le a jelenleg első Manchester City mögött.