Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Az ukrán hadsereg máris tagadta Liszicsanszk bekerítését

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen orosz T-90-es harckocsik tüzelnek a Zapad-2021 (Nyugat-2021) fedőnevű orosz-fehérorosz közös stratégiai hadgyakorlaton a Nyizsnij Novgorod térségében lévő mulinói gyakorlótéren 2021. szeptember 13-án. MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
not image

Hujber Dávid

2022. július 2. - 16:36

Ukrajna szerint nem igazak azok a jelentések, miszerint bekerítették volna Liszicsanszkot, továbbra is zajlanak csaták a két oldal között.

Ukrajna és Oroszország rendre cáfolják egymást, ez most sem volt másképp. Nemrég még arról írtunk, hogy az oroszok támogatását élvező szakadárok bekerítették Liszicsanszkot, ami igen komoly csapással érne fel Ukrajna számára.

Az akciót az orosz erőkkel közösen hajtották végre, majd nem sokkal azután, hogy megjelent a nyilatkozat, és az nemzetközi szinten is terjedni kezdett, jött az ukránok válasza, közelebbről az ukrán hadseregé.

Visszautasították azokat az állításokat, amelyek szerint az Oroszország által támogatott szakadárok és az orosz erők bekerítették a keleti várost, ami kulcsfontosságú területet jelent a háborúban.

Ruszlan Muszytcsuk, az Ukrán Nemzeti Gárda szóvivője az ukrán televízióban egyértelművé tette, továbbra is zajlanak a harcok a város körül, és szerencsére nincs bekerítve. „Az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll.” – idézte a The Guardian.