Clouds
21 Budapest
Dollár
367,84 Ft
Euró
394,58 Ft
Font
442,23 Ft
Bitcoin
22,993 $

Mióta itt jártál:

Itt a lista, ezek az alkalmazások már nem lesznek ingyenesek

TÉMÁK:
#változás
Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Áprilistól fizetni kell az olyan alkalmazásokért és szolgáltatásokért, amelyekhez eddig korlátlanul hozzáférhettek a felhasználók akkor is, ha a díjcsomagjuk internetes keretét már kimerítették.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, tavasztól az összes magyarországi mobilszolgáltatónál megszűnik a nullás díjszabás, ami azt jelenti, hogy ha lemerült a mobilnet kerete, már facebookozni, whatsappozni, messengerezni, instagramozni és Spotify-t hallgatni sem lehet ingyenesen.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A Mandiner pedig összeszedte, mely alkalmazások azok, amelyek pár hónap múlva már csak az adatforgalmuk terhére lesznek használhatók, s itt a Telekomot emelték ki elsőként, ahol március 31-én lép életbe a módosítás.

Ennek eredményeképp a Facebook, az Instagram, a Messenger, a WhatsApp, a Waze navigációs alkalmazás, a Spotify, a Tidal, az Apple Music és a Deezer zenei streaming app, valamint a Telekom TV GO és az HBO Max videós streaming alkalmazás is fizetős lesz a mobilszolgáltatónál.

Ha a díjcsomagunk miatt ezen appok használata eddig nem terhelte az adatkeretünket, fontos tudni, hogy 100 darab üzenet elküldése és fogadása a Messengeren mindössze 10 kilobyte adatforgalmat generál, egy perc facebookozás pedig csak 2 megabyte-ot fogyaszt a Magyar Telekom ügyfeleinél.

A Yettel és Vodafone ügyfeleket is érinti a változás

Emellett a Yettel ügyfeleit is érinti az átállás: a cég egyes szolgáltatásait teljes egészében kivezeti, így ezeket a változás napjával törölni fogják az ügyfeleknél, s már a kiemelt tartalmakra sem fognak korlátlan hozzáférést biztosítani.

Ez a korlátlan e-mailezésre, a facebookozásra – és más social appok használatára –, az HBO szolgáltatáscsomagra, a Yettel TV-re, a TV2 Play Premium-ra, valamint a Yettel Music-ra és Deezerre is vonatkozik.

A Vodafone pedig már korábban lépett, ugyanis arról hoztak döntést, hogy az internet csomagjaik közül kivezetik az úgynevezett zero rate adatopcióit, míg a Vodafone Pass adatopciókat 2023. március végéig használhatják a szolgáltató meglévő ügyfelei.