Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

320 cég vonult ki Oroszországból a háború kirobbanása óta

TÉMÁK:
#lista #vállalatok
Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Yale Egyetem professzora és csapata régóta figyelemmel kíséri az orosz piacon tevékenykedő vállalatokat, amelyeket végül öt csoportba osztottak.

A háború kezdete óta közel ezer vállalat változtatta meg piaci pozícióját Oroszországban vagy Oroszországgal kapcsolatban, amely által néhányan teljes visszavonulást jelentettek be, és visszafogták a tevékenységüket.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Ezzel szemben mások csak felfüggesztették a jelenlétüket, vagy a tervezett beruházásaikat hagyták abba, miközben olyan cégek is vannak, akik a szokásos módon folytatták tovább a munkájukat, mintha mi sem történt volna.

Jeffrey Sonnenfeld, a Yale Egyetem professzora és csapata már a háború első napjaitól kezdve figyelemmel kíséri az orosz piacon tevékenykedő vállalatokat, amelyeket öt csoportba osztottak az eddigi nyilatkozataik vagy tetteik alapján.

A lista naponta frissül

Tehát külön csoportosítva jelennek meg azok a cégek, amelyek bármiféle korlátozás nélkül folytatják a tevékenységüket Oroszországban, valamint azok, akik szintén emellett döntöttek, de új fejlesztésbe nem fektetnek be.

Illetve azok, amelyek valamilyen szinten csökkentették a tevékenységüket, s végül azok, amelyek felfüggesztették vagy teljesen meg is szüntették az orosz piacon való működésüket – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

Az Ekonomicsna Pravda is szemlézte ezt a listát, amely naponta frissül, s ez alapján kiderült, hogy eddig 320 cég – köztük a British American Tobacco, a Cisco és a Deutsche Telekom – fordított hátat Oroszországnak, miután megszállta Ukrajnát.