Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Messi érzi a csapatában az erőt, vezérként vezetheti győzelemre Argentínát

Fotó: Twitter/Selección Argentina
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Lionel Messi úgy érzi, hogy noha még mindig van hova fejlődniük a válogatottal, kellően erősek és motiváltak ahhoz, hogy megnyerjék a Copa Américát.

A rivális Brazília jól kezdett, begyűjtötték a három pontot, így most az argentinokon a sor. Chile lesz az ellenfelük a mai napon az A csoportban, magyar idő szerint 23 órakor. A késői kezdés ellenére valószínűleg megéri fent maradnunk, közvetlen azután, hogy véget ért az Eb esti meccse, a spanyol-svéd rangadó.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

„Világos elképzeléseink vannak. A csapat nagy része már régóta játszik együtt. Vannak új arcok is, de a válogatott alapgondolata elég világos. Itt az ideje, hogy hatással is legyünk a dolgokra, és a Copa América egy jó lehetőség.” – idézte Messit a Mundo Deportivo

„Mindig a válogatott rendelkezésére állok, hogy játsszak. A legnagyobb álmom az, hogy bajnoki címet nyerjek a válogatottal. Sokszor voltam már közel hozzá, de eddig nem sikerült. Addig próbálom ezt üldözni, ameddig csak tudom.”

„Mindig harcolni fogok ezért az álomért. Elég szerencsés voltam, hogy klubszinten mindent megnyertem, szóval jó lenne, ha a válogatottal is nyernék valamit.” – folytatta Messi, aki számára a Copa América is különleges.

„Különleges. Minden, amit a válogatottal játszom, mindig különleges, legyen szó barátságos meccsekről, vagy selejtezőkről, Copa Américáról, vagy világbajnokságról. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi meccsem lesz ebben a mezben. Mindig igyekszem ott lenni és mindent beleadni.”

Ezt kéri Eriksen a dán válogatottól a kórházból

Messi elismerte, kissé aggódik a brazil vírushelyzet miatt, ami még mindig komoly. „Aggódunk, a fertőzés mindannyiunk számára kockázatos. Megpróbáljuk megakadályozni, hogy megtörténjen, de ez nem csak rajtunk múlik. Remélhetőleg nem fog megtörténni, de benne van a pakliban.”

Az argentin legenda örül, hogy újra a csapattársaival lehet. „Jó hangulatban érkeztünk meg, rég volt már, amikor legutóbb együtt voltunk. Eleinte nehéz volt, de két nagyon jó meccset játszottunk Chile és Kolumbia ellen.”

„Nyilvánvalóan győztünk kell, hogy tovább fejlődjünk és még erősebbé váljunk. Megérdemeltük volna a győzelmet Kolumbia ellen, a döntetlen rossz érzéseket hagyott bennünk. Jó teljesítményt nyújtottunk, ugyanakkor néhány dolgon még javítanunk kell, mert egyértelmű, hogy ez a részünkről nem volt elég.”

A Barcelona sztárja soha nem szólt bele a csapat szerkezetébe. „Soha nem rajtam múlott a kiválasztás. Megpróbáltunk egy erős és versenyképes csapatot építeni. Apránként erősödtünk csapatszinten. Már hosszú ideje szinte ugyanazokkal a játékosokkal dolgozunk, még mindig fejlődünk, de jó úton haladunk előre. Megpróbáljuk elérni a célunkat.”