Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Lineker visszatérése után ismét a menekültkérdéssel foglalkozik

TÉMÁK:
#BBC
MTI/EPA/NEIL HALL
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A BBC kényszerhelyzetbe került, ezért visszavonta az egykori labdarúgó felfüggesztését.

Gary Lineker évtizedek óta házigazdája a Match of The Day című sportműsornak, mely a brit közszolgálati televízió egyik legnépszerűbb adása. Az egykori válogatott labdarúgó azonban a múlt héten éles kritikával illette a brit kormányt annak bevándorláspolitikája miatt.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A BBC ennek következményeképp felfüggesztette a munkája alól Linekert, ám rövidesen lépéskényszerbe kerültek, mivel több kollégája is úgy döntött, hogy szolidaritásból ők sem veszik fel a munkát.

Tim Davie, a BBC főigazgatója ezt követően közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy Gary Lineker a hétvégétől ismételten látható lesz a képernyőn. Davie ugyanakkor tagadta később, hogy ez a közlemény egyben a lemondásával érne fel.

A BBC-nek továbbra is az az álláspontja, hogy egy független vizsgálat kereteiben véleményezzék és adott esetben módosítsák munkatársaik közösségi médiahasználati irányelveiket – számolt be róla a Sky News.

Lineker mindeközben ismét a menekültügyről Tweetelt, ezúttal azonban valamivel visszafogottabb hangnemben. Mint írta:

“Bármilyen nehéz is volt az elmúlt néhány nap, ez egyszerűen nem hasonlítható ahhoz, amikor az üldöztetés vagy a háború elől kell elmenekülnöd otthonodból, hogy egy távoli országban keress menedéket”.